Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałek na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 750 ml
kasza manna 0,5 szklanki
olej 1/4 szklanki
rodzynki 0,5 szklanki
wiórka kokosowe 10 dkg
aromat waniliowy 1 łyżeczka
miód 4 łyżki
herbatniki

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałek na zimno

Kasze zalac połową mleka i odstawić. Rodzynki, reszte mleka, miód, aromat, wiórka i olej gotowac przez 15 minut. Dodać kaszę manne i znów gotowac przez kilka minut aż masa widocznie zgęstnieje. Połowę herbatników rozłożyć na blaszcze. Wylać na nie gorącą masę i przykryć resztą herbatników. Wstawić do lodówki. Wierzch polać polewą czekoladową.
Smacznego!!!

-->zamiast rodzynek można dać morele, figi lub żurawinę (zawsze drobno posiekane)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

novita23 18.04.2011 10:24
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak