Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły pod ciepłą pierzynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 szt
pieczarki 8 szt
ziemniaki 5 szt
polędwica wieprzowa 100 gram
koperek 2 łyzki
ser żółty 100 gram
śmietanka kremowa 100 ml.
bulion 1/2 szkl
mąka 1 łyzeczka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły pod ciepłą pierzynką

Brokuł umyć,podzielić na różyczki i blanszować.Pieczarki pokroić i udusić na maśle.Ziemniaki obrać,ugotować i pokroić w plasterki.Polędwicę pokroić w kostkę.
Mąkę przyrumienić,dodać bulion i śmietankę i zagotować.Dodać posiekany koperek i starty ser i gotować ok. 1 minuty.Warzywa,polędwicę i pieczarki włożyć do naczynia żaroodpornego,polać sosem i zapiekać 20 minut w temp 180st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 04.08.2013 12:25
smaczne danie
Krystyna32 17.09.2012 08:15
super
jeta72 17.01.2012 18:15
pyszności
smakoszek 26.11.2011 20:07
zapowiada się smacznie
Justa32 02.09.2011 10:02
pycha
IZABELA29 28.08.2011 14:32
pysznie się zapowiada, muszę kiedyś wypróbować
ben-ka 30.07.2011 10:06
tak,to danie musi być pyszne!:)
Ania67 08.06.2011 00:40
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak