Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonej rzeżuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
filet z kurczaka 200 gram
kiełki sojowe 2 łyzki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
sok z cytryny 1 łyżeczka
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
rzeżucha 7 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonej rzeżuchy

Mięso umyć,skropić sokiem z cytryny i ugotować w bulionie ok.30 minut.Wystudzić i pokroić w paseczki.W bulionie zblanszować kiełki.Wyjąć i drobno posiekać.Do bulionu dodać sos sojowy,drobno posiekaną dymkę,przyprawić pieprzem i zagotować.Dodać mięso,rzeżuchę,kiełki i wszystko razem wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 21.12.2013 08:27
Apetyczna zupka
Pani Domu 25.11.2012 15:43
ciekawy pomysł
Justa32 20.10.2012 16:52
ale zdrowa zupka....
Grażyna13 04.06.2012 12:17
Ciekawa zupa :)
malcik111 06.04.2012 22:33
to musi być na prawdę zdrowa i smaczna zupka
ankaryba 26.02.2012 15:12
ciekawa ta zupka :-)
smakoszek 05.11.2011 20:09
super
Ania67 29.09.2011 10:24
interesująca
MAŁY 12.09.2011 15:46
nie jadłem takiej zupy
ben-ka 06.06.2011 11:48
a to ciekawe:) może być smaczna taka zupa nigdy nie jadłam jeszcze zupy z rzeżuchy.
Krystyna32 18.04.2011 07:32
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak