Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 40 dag
rabarbar 30 dag
mleko 300 ml
jaja 5 szt
cynamon do smaku
miąższ laski waniliowej do smaku
cukier 10 dag
Biszkopt 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i truskawkami

Truskawki umyć,osuszyć. Rabarbar umyć,osuszyć i pokroić w 2-centymetrowe kawałki.
Formę tortową wysmarować masłem i ułożyć w niej biszkopt,a na nim truskawki i rabarbar.
Jajka rozmącić z mlekiem,dodać cukier ,doprawić cynamonem i wanilią. Polać ciasto masą i wstawić do piekarnika.
Piec około 30-40 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180-200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 12.09.2010 11:04
super
buksiak12 12.09.2010 11:04
super
Dorota71 12.09.2010 10:30
mniam mniam mniam
Dorota71 12.09.2010 10:30
mniam mniam mniam
Emilia22 12.09.2010 09:35
fajny przepis
Emilia22 12.09.2010 09:35
fajny przepis
Emilia22 12.09.2010 09:35
fajny przepis
Maryś1 04.08.2010 18:02
ładnie wygląda
Moniczka2 01.07.2010 07:43
Ciekawy przepis i z tego co widać nie jest czasochłonny
Beata77 24.06.2010 21:52
pysznie wygląda:0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak