Sposób przygotowania

Cukinię umyć,obrać i pokroić w kostkę.Całą zieleninę drobno posiekać.Twaróg rozdrobić widelcem i wymieszać z cukinią,1/3 jogurtu i połową zieleniny.przyprawić według swego uznania solą pieprzem,papryką.Cebulę i czosnek drobno pokroić.Wymieszać mięso z jajkiem,cebulą i czosnkiem.Doprawić solą i pieprzem.Uformować kotlety,rozpłaszczyć na dłoni i do środka włożyć po 1 łyżce farszu.Obtoczyć w bułce tartej,przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać ok.30 minut w 180st. C. Pozostałą część jogurtu wymieszać z resztą zieleniny.Doprawić solą i pieprzem i podać sos do kotletów.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    różne składniki do mielonego dodadję ale z cukinia nie robiłam.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    naprawdę świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Mielone uwielbiam w każdej postaci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    tak nie robilam warto wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    świetny pomysł z ta cukinią
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne choć trochę inne od tradycyjnych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !