Sposób przygotowania

Cebulę obrać i drobno posiekać. Szpinak razem z cebulą dusić na tłuszczu.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, przetrzeć przez sitko. Dodać mąkę, jajka, szczyptę soli i tłuszcz.
Całość dobrze wyrobić. Powstałe ciasto położyć na stolnice, rozwałkować na grube ciasto, wyciąć kwadraty.
Na każdy kawałek ciasta położyć łyżeczkę masy szpinakowej, a następnie zalepić. Gotować w osolonej wodzie ok. 6 minut. Po wyjęciu na talerzu posypać masłem z bułką tartą.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !