Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ OGÓRKOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 25 gram
ziemniaki 0,5 kg.
mąka 15 gram
ocet 1,5 gram
czosnek 2 ząbki
pieprz - do smaku
ogórki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ OGÓRKOWY

Ogórki obrać, pokroić w słupki, posolić.
Ziemniaki umyć, nie obierać, ugotować w osolonej wodzie. Z mąki i masła zrobić jasną zasmażkę.
Przyprawić do smaku startym czosnkiem oraz solą.
Do zasmażki dodać ogórki, całość dokładnie wymieszać i dusić na małym ogniu przez 5 minut.
Na koniec dodać pokrojone ziemniaki, ocet i pierz. Wymieszać.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.10.2012 09:21
ciekawy przepis
Ibag24 26.09.2011 20:18
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak