Sposób przygotowania

Groszek, posiekaną marchew oraz pocięty na elementy kalafior ugotować razem w małej ilości wody. Jajka ugotować na twardo, obrać.
Warzywa po ugotowaniu odcedzić, kalafiory wyjąć i przecisnąć przez sitko, następnie posolić, popieprzyć.
Gałkę muszkatołową zmielić i dodać do kalafiora.
Białką oraz kaszę manną dodać do kalafiora i całość bardzo starannie wymieszać. Masłem wysmarować naczynie żaroodporne, dno naczynia wyłożyć szpinakiem, następnie kolejno kłaść masę kalafiorową, marchewkę, groszek, a na wierzch resztę szpinaku.
Całość przykryć folią aluminiową.
Naczynie postawić na blachę, nalać na blachę trochę wody. Tak przygotowane wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni prze ok. 45 minut.
Po tym czasie potrawę wyjąć i pokroić na plastry grubości 1cm.

SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    smacznie i zdrowo!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !