Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 8
ketchup
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Parówki obrać z osłonek. Ciasto francuskie należy odmrozić i pokroić w paski szerokości 2 cm. Każdą parówkę natnij wzdłuż do 1/3 głębokości. W nacięcie włóż ser, a następnie owiń parówkę ciastem francuskim. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż parówki, posmaruj żółtkiem. Piecz w temp. 220 stopni, aż ciasto się zrumieni. Podajemy udekorowane ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak