Sposób przygotowania

Pomidory umyć i pokroić w ćwiartki. Czosnek obrać, bardzo drobno posiekać.

Sardynki oczyścić i posiekać w dzwoneczki.

W garnku rozgrzać oliwę, dodać pomidory, czosnek i sardynki.

Rybę obsmażyć z obu stron.

Wino oraz wrzącą wodę, dodać do sardynek.

Przyprawić do smaku solą, pieprzem.

Natkę pietruszki drobno posiekać, dodać do reszty.

Całość gotować ok. 30 – 40 minut na małym ogniu. Przecedzić.

Makaron ugotować, włożyć do wazy, zalać go zupą. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    nigdy takiej zupki nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !