Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIEMNIAKI CEBULOWE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1/4 kg.
ziemniaki 1 kg.
olej 1/3 szklanki
rosół grzybowy z kostki 1 szklanka
natka pietruszki 1 pęczek
ser żółty 100 gram
sól - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ZIEMNIAKI CEBULOWE

Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, posypać solą i pieprzem.
Cebulę obrać i bardo cienko posiekać.
W sypkiej patelni rozgrzać olej, a następnie warstwami nakładać ziemniaki i cebulę, tak by ziemniaki były na końcu.
Wierzch polać resztą oleju. Rozrobić kostkę rosołu grzybowego 1 szklance wody, polać nim ziemniaki z cebulą.
Całość doprowadzić do wrzenia, przykryć i dusić pod przykryciem do czasu miękkości ziemniaków.
Gotową potrawę posypać startym żółtym serem oraz drobno posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 07.07.2011 21:33
super smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak