Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z cynamonem i rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dag
mleko 1/4 l
masło 10 dag
cukier 4 łyżki
jaja 2 szt
sól
mąka 50 dag
rodzynki
cynamon

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z cynamonem i rodzynkami

Ciasto wyrobić i pozostawić do podwojenia objętości. Rozwałkować posypać cukrem, cynamonem, rodzynkami i zwinąć roladę. Kroić na centymetrowe kawałeczki, posmarować jajkiem i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 16.02.2012 12:32
ale świetne:) Uwielbiam takie drożdżówki:)
Gosia40 15.04.2011 11:47
Pyszności:)
Patrycja33 15.04.2011 10:40
MNIAM aż ślinka leci:)
1j1o1l1a1 14.04.2011 21:31
ciekawie i apetycznie
halina17 14.04.2011 21:19
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak