Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger Domowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso hamburgerowe 4 sztuki
pomidor 1 sztuka
ser żółty 8 plasterków
ketchup 5 łyżek
majonez 4 łyżki
pieprz do smaku
papryka czerwona do smaku
sałata 4 liście
bułka do hamburgerów 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger Domowy

Kupujemy gotowe bułki i mięso na Hamburgera. Najlepsze w BIEDRONCE !!! Mięso wkładamy do opiekacza na około 3 min z każdej strony. 1 min przed końcem opiekania mięsa wkładamy bułki na około 40 sek z obu stron. Następnie wykładamy. Na jedna część bułki sałatę, mięso, następnie kroimy w plasterki pomidora, wkładamy 2 plasterki sera żółtego i górną bułkę środkiem do mięsa smarujemy sosem. Wkładamy do opiekacza jeszcze na około 2-3 min aż ser się rostopi.
Sos : ketchup mieszamy z majonezem, do smaku dodajemy pieprz i paprykę czerwoną. SMACZNEGOOO !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 30.12.2011 13:22
extra
novita23 23.09.2011 12:59
super
Iwusia 20.08.2011 23:44
super :)
Gosia32
Gosia32 02.07.2011 19:16
mniam
gosia47-47 04.05.2011 16:41
mniam
ada12302 21.04.2011 22:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak