Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy makaron

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
jajko 2 szt
oliwa 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: domowy makaron

Na stolnicę wysypać mąkę, wbić jaja, dodać szczyptę soli oraz oliwę z oliwek i zagniatać aż ciasto będzie jednolite.
Ciasto podzielić na części i każdą część rozwałkować najcieniej jak się da. Rozwałkowane ciasto odłożyć do wysuszenia po czym zwijać w rulon i kroić na drobne paseczki.
Tak posiekany makaron rozsypać po stolnicy i wysuszyć.
Można gotować od razu lub odłożyć w suche miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 16.04.2011 23:04
Super
accee 15.04.2011 22:49
najs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak