Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAREPA Z BOCZKIEM WĘDZONYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa - -
woda 2 l.
boczek 1/2 kg.
tłuszcz 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól - do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: KALAREPA Z BOCZKIEM WĘDZONYM

Boczek ugotować. Do boczku dodać oczyszczoną, obraną i pokrojoną kalarepę.
Gotować razem do miękkości. Mąkę rozprowadzić na maśle, zasmażyć, zalać bulionem z kostki rosołowej. Do mięsa z kalarepą dodać zasmażkę.
Na chwilę wyjąć mięso, pokroić, ponownie wrzucić do bulionu z kalarepą. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 18.02.2013 11:17
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak