Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki faszerowane mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 3/4 kg
OSTRA PAPRYCZKA
cebule 2
ząbki czosnku 3
żółtko jajek 2
sól
sok z cytryny 1/2 cytryny
bakłażan
parmezan starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki faszerowane mięsem

Bakłażany po umyciu, osuszyć i pokroić wzdłuż na paski o grubości 1/2 cm. Skrop cytryną i posól. Pozostaw, aż zmiękną. Na patelni zeszklij posiekane cebule i rozgnieciony czosnek, włóż mięso i podsmaż. Posól do smaku, dodaj ostrą i mieloną paprykę. Ostudź i wymieszaj z żółtkami. Farsz nakładaj na paski bakłażana, zwijaj ciasto w roladki. Układaj je w natłuszczonym naczyniu do zapiekania, polej oliwą. Zapiekaj 10min. w 180 stopniach. W połowie pieczenia posyp parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak