Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medalion cielęcy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1.7 kg
mąka 5 dkg
smalec 2 dkg
masło 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Medalion cielęcy

Niewielkie płaty mięsa rozbijamy na grubość ok 1cm i nadajemy im okrągły kształt. Solimy je i oprószamy mąką po czym wkładamy na rozgrzany tłuszcz i rumienimy z obu stron.Pod koniec smażenia dodajemy masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 05.12.2011 10:04
Pycha
LuKaSz4761 05.12.2011 10:04
Pycha
KasiaK90 29.06.2011 16:31
lubię
darus 10.06.2011 14:46
super
anja3107 10.06.2011 14:36
fajna nazwa ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak