Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KABACZKI FASZEROWANE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabaczki 2 kg.
mięso mielone wieprzowe 1/2 kg.
ryż 20 dag.
cebula 2 sztuki
masło 4 łyżki
śmietana 1 szkl.
mąka 2 łyżki
pieprz czarny - do smaku
sól - do smaku
bulion 1 kostka
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KABACZKI FASZEROWANE

Kabaczki delikatnie oskrobać ze skórki, przekroić na połowę, wydrążyć miazgę.
Z mielonego mięsa i ugotowanego ryżu, startej na tarce i podsmażonej na maśle cebuli, soli i pieprzu, sporządzić farsz.
Farszem wypełnić wydrążone kabaczki. Zarumienić na rozgrzanym maśle. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem z kostki i dwoma szklankami wrzącej wody, dusić do miękkości.
Śmietanę rozprowadzić z mąką i zalać nią duszące się kabaczki. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 14.04.2011 21:35
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak