Sposób przygotowania

Kalafior oczyścić, podzielić na mniejsze kawałki, wypłukać w wodzie z dodatkiem octu. Następnie kalafior sparzyć wrzątkiem. Przełożyć do gotującej się wody z dodatkiem soli i cukru i gotować do miękkości kalafiora.

Sos: z kostki bulionowej i wody przyrządzić ala wywar, kiedy ostygnie rozprowadzić w nim łyżkę masła utartego z dwoma łyżkami mąki, dodać słodką śmietanę i zagotować.
Zdjąć z ognia i rozprowadzić w sosie dwa żółtka.

Gotowe, odcedzone kalafiory polać sosem. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Halina14

    nigdy tak nie robiłam ,muszę wyprubowac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !