Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynadry wieprzowe duszone

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki wieprzowe 45 dkg
tłuszcz 5 dkg
cebula 5 dkg
mąka 3 dkg
pieprz do smaku
majeranek do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cynadry wieprzowe duszone

Umyte całe nerki poddać obróbce wstępnej,zalać zimną wodą i gotować. Gdy zmięknie odcedzić pokrajać w talarki,sporządzić zasmażkę i wywarem rozprowadzić po czym zalać nerki. Potrawę udusić i doprawić do smaku. Podawać najlepiej z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 01.05.2012 23:40
fajny przepis
marzencia2007 01.08.2011 18:08
smaczności :)
malaczarna23 10.07.2011 21:27
super
Juleczka20 15.04.2011 07:53
ciekawy przepis:)
traktorek 14.04.2011 20:33
to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak