Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa cebulowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule białe cukrowe 3
kostka rosołowa 1
oliwa 2 łyżki
ser owczy 200g
chleb pszenny 2 kromki
masło 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa cebulowa

Kostkę rosołową rozpuścić w 500 ml wody, zagotować. Cebulę obrać i pokroić w cienkie plastry. Podsmażyć na oliwie na złoty kolor. Włożyć do garnka z bulionem i chwilę pogotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Ser pokroić w grubą kostkę. Chleb pokroić w kostkę u usmażyć na grzanki na maśle. Na talerz wykładać porcję sera i grzanek, zalać gorącą zupą. Posypać ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak