Sposób przygotowania

roztopic w radlu łyżkę masłai zeszklić posiekana cebulę.
dodać drugą lyzkę masła roztopic dodać ryż i mieszając smażyć na średnim ogniu około 2 min .gdy ryż nabierze szklistości wlać wino poczekać aż ryż je wchłonie ,szafran namoczyć w odrobinie wywaru ,do ryżu dodać lyżke wazową bulionu oraz szafran i czesto mieszajac gotować aż ziarno wchłonię płyn.kolejne porcje wywaru malezy stopniowo i powoli dolewać przez 20 min przerwać podgrzewanie i dolewanie gdy risotto stanie sie kleiste i gęste a ryż miękki, ale nierozgotowany,zdjąć z ognia dodać resztę masła parmezan pieprz i ewentualnie sól,wymieszać.i gotowe !!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    super
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    fajny przepis!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    grazia1

    naprawde pyszne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pychotka , jeszcze raz to napiszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !