Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 20 dag
smalec 2 dag
cebula 4 dag
mąka do smaku
masło 5 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa

Umytą i oczyszczoną wątróbkę pokroić w ukośne plastry, oprószyć mąką i pieprzem. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Cebulę pokrojoną w plasterki, dodać pod koniec smażenia i lekko zrumienić. Przed podaniem na gorącą wątróbkę położyć kawałek masła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 26.08.2012 20:55
Pyszności.
mala2021 22.09.2011 15:13
ja również bardzo lubię
KasiaK90 24.07.2011 18:07
super
malaczarna23 08.07.2011 19:35
bardzo lubię
pigila
pigila 07.06.2011 19:07
super
Juleczka20 24.04.2011 07:08
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak