Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zając w śmietanie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

scamber 9 dkg
uda 10 dkg
smalec 5 dkg
masło 5 dkg
mąka 5 dkg
śmietana 30 ml
Zaprawa z octu:
wywar warzywny

Przepis i sposób przygotowania na: Zając w śmietanie

Oczyszczone z błon mięso naszpikować paskami słoniny,posolić, oprószyć mąką i obrumienić na rozgrzanym tłuszczu, a następnie przełożyć do rondla,zalać wywarem i dusić do miękkości. Sos przecedzić,sporządzić podprawę i dodać śmietanę,doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 25.03.2012 19:49
ciekawe
malaczarna23 11.07.2011 12:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak