Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pleśniak teściowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 3 szklanki
jajko 6 szt
cukier wanilinow 1 szt
kakao
konfitura wiśniowa
orzechy włoskie
margaryna 1,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pleśniak teściowej

Margarynę, żółtka i mąkę wymieszać zagniesc ciasto z odrobiną cukru pudru i proszku do pieczenia. Podzielić na 3 części, schłodzić w lodówce. Jedną czesć wyłożyc na blasze posmarować konfiturami i posypać pokruszonymi orzechami, zetrzeć na tartce 2 częśc ciasta , wyłozyć ubitą bianę z białek ze szklanka cukru i na koniec zetrzeć 3 czesc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 10.12.2012 10:12
pyszności
Katarzyna40 07.09.2012 18:55
pyszne :)
sara1 16.05.2012 06:35
teściowa się postarała, smaczne ciacho wymyśliła
Ela15 20.04.2012 12:20
świetne ciasto, bardzo smaczne
misia53 11.09.2011 23:47
pleśniaki w róznej wersji są smaczne.
Rogalik 23.05.2011 21:43
pyszny deser
irenka 23.05.2011 21:03
uwielbiam
novita23 19.04.2011 09:57
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak