Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GROCHÓWKA Z KAPUSTĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 25 dag.
woda ok. 3 l.
boczek wędzony 30 dag.
sól 1 łyżka
cebula 1 sztuka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
udka z kurczaka 3/4 kg.
Pieprz czarny mielony Prymat - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku
kapusta kiszona 1/2 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: GROCHÓWKA Z KAPUSTĄ

Groch namoczyć na noc. Kolejnego dnia nastawić w 1 1/2 l. wody, gotować do miękkości.
W takiej samej ilości wody nastawić mięso i boczek, dodać sól. Po zagotowaniu zebrać szum. Mięso pokroić na kawałki i dodać do zupy. Wywar z mięsem i grochem przyprawić pieprzem ziołowym i czarnym oraz magi.

Kapustę opłukać. Nastawić w wodzie, dodać cebulę. Kiedy kapusta zmięknie, usunąć cebulę. Kapustę przyprawić magi. Podawać z grochówką. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 01.01.2012 09:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak