Sposób przygotowania

Ja robię tak:

Warzywa oczyścić i obmyć. Zagotować wodę z warzywami. Na wrzącą wode wrzucam porcję rosołową (dokładnie wyczyszczoną i umytą pod bierzącą wodą )dodaje 2 łyżeczki soli i gotuje na wolnym ogniu od czasu do czasu zbierając szum żeby rosołek był klarowny (ja gotuję ok. 1,5 godziny żeby warzywa i porcja puściły odpowiedni smak ). Jeśli już jest czysty wrzucam kostkę rosołową odrbinke pieprzu troszkę vegety do smaku i posiekana pietruszkę.Gotuje to jeszcze 5 - 10 min. I podaję z makaronem cienkim. . .

SMACZNEGO.....

Komentarze

  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pięknie wygląda!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepszy
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    apetyczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Śliczne zdjęcia i te warzywka-kwiateczki. Super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Izabello to zacheta te kwiatuszki dla córki żeby marchewki zjadała ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    mniaaaaaaam, rosołek:) wygląda bardzo ładnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !