Sposób przygotowania

www.doradcasmaku.pl/przepis/53125/salatka-z-grzybow-w-przecierze.html - przepis na sałatke grzybową.

Mąkę przesiać, dodać 1/2 łyżeczki soli, jajo, olej i stopniowo dolewając wodę wyrabiać ciasto aż będzie elastyczne i nie będzie kleiło sie do rąk. Sałatkę z grzybów odrobine zmiksowac blenderem, dodać tartą bułkę i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na porcje, cienko rozwałkować i wykrawać pierogi. Każdy nadziać, dokładnie skleić. W szerokim garnku zagotować posoloną wodę. Wrzucać partiami pierogi i gotować 3-5 minut od chwili wypłynięcia (w zależności od wielkości). Podawać okraszone smażona cebulką.

Komentarze

  • 1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    mmm cos innego a smacznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    całkiem pomysłowe
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    ciekawa propozycja:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na farsz do pierogów,
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    uwielbiam pierogi
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pewnie by mi smakowa?y takie piero?ki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !