Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i ponacinać skórkę w kilku miejscach. W rondlu stopić masło, włożyć mięso skórką do dołu i smażyć 10 min na silnym ogniu(nie odwracać). Odlać tłuszcz ze smażenia, mięso oprószyć solą, pieprzem, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić pod przykryciem 10 min aż wydzieli się sok. Pomarańczę obrać i podzielić na małe fileciki ( bez białej skórki). Zewnętrzną skórkę pomarańczową oczyścić, pokroić, obgotować 5min i osączyć. Sok pomarańczowy wymieszać z sokiem z cytryny, galaretką oraz 4 łyżkami tłuszczu ze smażenia. Sos podgrzać i zagęścić mąką ziemniaczaną. Dodać likier i paseczki skórki. Mięso pokroić, udekorować flecikami z pomarańczy i polać sosem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyzna
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wow!! rewelacyjny jest ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !