Sposób przygotowania

Szalotki kroimy w piórka, dymkę w kosteczkę, czosnek na plasterki, podsmażamy razem na rozgrzanym oleju ok 1 minutki, następnie dodajemy pastę curry, podsmażamy dalej ok 2 minutek.
Zalewamy wszystko bulionem oraz mleczkiem kokosowym, energicznie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia, następnie dodajemy pokrojonego w dużą kostkę kurczaka i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Pod koniec dodajemy sok z limonki wraz z otartą skórką, sos sojowy, mieszamy.
Podawać z ryżem, lub z makaronem ryżowym. Smacznego!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Rewelka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    ciekawe danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    fajny kurczaczek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !