Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik gruziński

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kefir 1/2 litra
kurczak ugotowany 20 dkg
ogórek 1 szt
sól
pieprz
szczypiorek
koperek
woda 1/2 (przegotowana)
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik gruziński

W głębokim naczyniu roztrzepać kefir z przegotowaną i przestudzoną wodą .Kurczaka kroimy na małe kawałki,szczypiorek i koperek drobniutko siekamy,ogórka obieramy i kroimy najpierw w plasterki a następnie w paski,jajka siekamy.Wszystko wkładamy do kefiru doprawiamy solą i pieprzem i wszystko dokładnie mieszamy.Podajemy mocno schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 18.09.2011 15:04
super
Emiliozo 09.08.2011 19:14
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak