Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyń z kalafiorów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 80 dag
sól
cukier
masło 1 łyżka
jaja 4 szt
kasza manna 4 łyżki
Do formy:
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: budyń z kalafiorów

kalafior umyć i ugotować w wrzącej i osolonej wodzie miękki kalafior odcedzić.masło utrzeć z żółtkami i wymieszać z ubitą z białek pianą rozdrobniony kalafior i kaszę mannę osolić włożyć do formy wysmarowanej masłem i bułką tartą gotować na parze 45 min podawać na gorąco z masłem i bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 24.08.2011 21:12
ciekawy sposób na podanie kalafiora
Ania67 09.08.2011 08:51
pomysłowy
justyna54 19.04.2011 10:16
mniam lubię kalafiorki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak