Sposób przygotowania

Świeżą białą kiełbasę ugotować w połowie litra wody, wyjąć i odstawić na bok, tak aby kiełbasa nie ostygła. Do wody, w jakiej gotowała się kiełbasa dodać kostkę rosołową, gotować. Ostudzić.
Z łyżki mąki oraz masła zrobić zasmażkę, rozprowadzić bulionem.
Dodać sok wyciśnięty z całej świeżej cytryny, łyżkę cukru, startą skórkę z cytryny oraz karmel, zrobiony z łyżeczki cukru i niewielką ilość wody.
Do sosu włożyć kiełbasę. Podać z ziemniakami. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    rewelacja
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Też robię białą kiełbasę w sosie, ale z zupełnie innymi składnikami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię białą kiełbasę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !