Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA Z ŁAZANKAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała fasola 1/2 kg.
Kostki rosołowe Kucharek - -
mąka 1/8 kg.
masło 1 duża łyżka
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Pieprz biały mielony Prymat - do smaku
sól - do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA Z ŁAZANKAMI

Fasolę namoczyć w wiedzie (2 l.) i odstawić na noc. Kolejnego dnia gotować do miękkości i uważać by fasolka się nie rozgotowała.

Z jajka, mąki i odrobiny soli zagnieść łazanki. Pokroić w drobne kwadraciki, zasypać nimi fasolę i razem krótko gotować.

Na maśle zasmażyć posiekaną cebulę, dodać do fasoli. Przyprawić białym pieprzem, ziołowym oraz kostkami bulionowymi, ewentualnie solą.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak