Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z jaj i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 9 szt
bułka 2 szt
mleko 1 szklanka
pieczarki 15 dag
cebula 1 szt
natka pietruszki pęczek
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z jaj i pieczarek

7 jaj ugotować na twardo bułki namoczyć w ciepłym mleku pieczarki i cebulę pokroić i podsmażyć ugotowane jaja zemleć z bułką podsmażonymi pieczarkami i cebulą natkę pokroić do masy jajecznej dodać 2 surowe jaja i, natkę i przyprawić do smaku wymieszać i przełożyć do formy zapiekać w nagrzanym piekarniku 15min. podawać na zimno do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 10.07.2011 19:53
Muszę wypróbować:)
justyna54 19.04.2011 10:18
super w sam raz na święta
Misiabe 14.04.2011 14:18
Ciekawy przepis, może uda mi sie wypróbowac w te świeta :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak