Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z łososia z szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
sól
ząbki czosnku 3 szt.
jajko 4 szt.
szpinak mrożony 1 opakowanie
masło 1 łyżeczka
serek ziołowy 2 szt.
łosoś wędzony 600 gram

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z łososia z szpinakiem

Szpinak usmażyć na maśle, dodać zmiażdżony czosnek, doprawić. Osączyć, ostudzić.
Żółtka razem z mąką i ubitymi białkami dodać do szpinaku. Wylać na blachę wyłożoną papierem, piec 20 minut w temp. 180 stopni. Posmarować serkiem, obłożyć łososiem, schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak