Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 11
cukier 77 dkg
olejek migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy

Białka ubijać na pianę początkowo bez cukru, następnie dodawać po 1 łyżce cukru, dalej ubijać. Dodać olejek i ubijać jeszcze przez 5 minut. Piana powinna być sztywna. Z pergaminowanego lejka wyciskać wianuszki lub można kłaść porcje łyżką na wysmarowaną tłuszczem blachę. Blachę z bezikami ustawić do słabo nagrzanego piekarnika na 2 - 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.11.2011 12:43
fajne
ronald88 29.08.2011 10:45
pomsłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak