Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta zasmażana

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
słonina 5 dkg
cebula 5 dkg
mąka 10 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta zasmażana

Poszatkowaną kapustę ugotować, z posiekaną cebulą w małej ilości wodzie. Słoninę pokroić w kostkę, stopić w rondelku i zanim zacznie się rumienić dodawać mąkę. Gdy zasmażka uzyska jasno złoty kolor odstawić, rozprowadzić woda, zagotować, połączyć z kapustą i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.06.2013 10:55
smaczna kapusta
Anna152 05.07.2012 05:26
pycha
Ania67 25.04.2012 17:53
pyszna
KasiaK90 11.07.2011 12:31
super
Juleczka20 25.05.2011 08:54
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak