Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowe racuchy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
maślanka 20 dag
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
sól do smaku
masło 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
miód 4 łyżki
olej do smażenia
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowe racuchy

Mąkę przesewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i cukrem. Masło roztapiamy, lekko studzimy. Mieszamy z rozkłóconym jajkiem i maślanką. Nadal mieszając, stopniowo wlewamy do mąki.
Banany obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy porcje ciasta i smażymy racuchy z obu stron na rumiano. Układamy na talerzu jeden na drugim i polewamy miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak