Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płucka wieprzowe na kwaśno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płucka wieprzowe 1.80 kg
cebula 20 dkg
tłuszcz 15 dkg
mąka 8 dkg
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Płucka wieprzowe na kwaśno

Oczyszczone płucka zalać wrzącą wodą, zagotować. Miękkie wyjąć, pokroić w kostkę, pokrojoną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać mąki, przyrumienić na jasno złoty kolor. Zasmażkę rozprowadzić wywarem z płuc i zagotować. Do sosu włożyć płucka,dodać przyprawy i poddusić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lucyna15
lucyna15 03.01.2012 16:17
fajny przepis
KasiaK90 08.09.2011 13:47
pyszne
malaczarna23 15.04.2011 08:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak