Sposób przygotowania

Polędwicę oczyścić, zdjąć białe błony/ włókna. Posypać pieprzem i gałką muszkatołową z dwóch stron i odstawić do lodówki na 15 min. Na patelni roztopić masło z olejem. Obsmażyć szybko mięso na złoty kolor na ostrym ogniu. Polędwicę przełożyć na deskę i przykryć miską. pozostały tłuszcz z patelni wylać, ale nie myć patelni. Wlać bulin na patelnię, zagotować. Dodawać małymi porcjami serek, mieszając trzepaczką, aż całość będzie miało jednolitą konsystencję. Trzymając na małym ogniu dodać posiekane zioła ( ja dodaję pietruszkę, tymianek). Polędwicę pokroić na plastry, powinna być lekko krwista. Włożyć do sosu i podgotować dosłownie tylko chwilę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !