Sposób przygotowania

żółtka oddzielić od białek.Masło utrzeć z cukrem,dodawać kolejno żółtka.Do utartej masy dodać miód,sodę,przyprawy korzenne,mąkę żytnią i mleko.Wszystko dobrze wymieszać.Osobno ubić 6 białek i dodać do utartej masy piernikowej.Delikatnie wymieszać łyżką.Ciasto przelać do podłużnej brytfanny i piec około 1 godz.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ja dodaję jeszcze orzechy włoskie-pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    fajne ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musi byc smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    bardzo fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    smaczny i zdrowy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    na pewno jest pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszny i zdrowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Ciekawy przepis, warto wypróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    matesko

    ciekawa jestem smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !