Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z jabłek antonówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 150 g
mąka ziemniaczana 30 g
woda 4.5 l
laska cynamonu do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z jabłek antonówek

Umyte jabłka pokrajać na części i gotować ze skórkami i gniazdami nasiennymi we wrzącej wodzie z dodatkiem cukru,goździków i cynamonu(w lasce).Miękkie jabłka przetrzeć przez sito,połączyć z wywarem i podprawić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną zimną wodą.Zagotować i porcjować.Podawać z dodatkiem makaronu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak