Sposób przygotowania

miękką margarynę miksujemy z cukrem i żółtkami.Białka ubijamy na sztywną pianę.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i makiem.Masę żółtkową łączymy delikatnie z pianą z białek i mąką z makiem.Z orzechów wybieramy 10 połówek a resztę siekamy i dodajemy do ciasta.Ciasto przekładamy do tortownicy i pieczemy około 40 min.Ostudzone dekorujemy połówkami orzechów ,przyklejamy je do ciasta na polewę czekoladową.Ciasto można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    swietne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pyszne ciasto!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    lubie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    lubię go
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !