Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy mielone z mięsa wołowego i wieprzowego

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 30 dkg
bułka pszenna 20 dkg
cebula 8 dkg
mąka ziemniaczana 2 dkg
jajko 1 szt
mąka tortowa 5 dkg
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 50 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy mielone z mięsa wołowego i wieprzowego

Namoczyć bułkę, obrać cebulę, mięso umyć, pokroić i zmielić przez maszynkę wraz z odciśniętą bułką i cebulą. Do masy dodać jajko, mąkę ziemniaczaną, przyprawy i dokładnie wymieszać. Uformować zrazy, oprószyć mąką, obsmażyć, zalać niewielką ilością wywaru i dusić pod przykryciem,sos doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 29.11.2011 17:17
super
Juleczka20 02.08.2011 10:36
super
malaczarna23 04.07.2011 13:52
pycha
KasiaK90 29.04.2011 19:17
super
halinka1011 14.04.2011 11:21
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak