Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta cukrowa zasmażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 40 g
słonina 60 g
mąka przenna 60 g
sól do smaku
cukier do smaku
jabłko kwaśne 250 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta cukrowa zasmażana

Drobno poszatkowaną kapustę ugotować we wrzącej posolonej wodzie.Przyrządzić zasmażkę:słoninę pokrajać w kostkę i stopić,dodać mąkę i mieszać do momentu uzyskania barwy jasnozłotej.Do zasmażki dodać przestudzony wywar z kapusty,rozprowadzić,wlać do ugotowanej kapusty,wymieszać i zagotować.Doprawić do smaku.Dodać obrane i starte na tarce jabłka,w celu zakwaszenia kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 14.04.2011 11:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak