Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Talerz pełen przystawek

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka parmeńska 100 gram
Pate z kurzych wątróbek:
wino białe 1 kieliszek
ząbek czosnku 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
szałwia świeżą 3 listki
masło 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
wątróbki z kurczaka 30 dag
kapary 1 łyżeczka
oliwki 6 sztuk
ser salami 150 gram
parmezan 5 kawałków

Przepis i sposób przygotowania na: Talerz pełen przystawek

Salami,szynkę,ser i oliwki ułożyć na półmisku.Przygotować pate::wątróbki,kapary i czosnek podsmażyć na oliwie.Dodać wino i smażyć dalej,aż odparuje.Dodać masło.Zmiksować wszystko z listkami szałwii,doprawić solą i pieprzem.Smarować,,pate\'\' kawałki chleba,najlepiej ciabattę podpieczoną w piekarniku i nasmarowaną czosnkiem.Ułożyć na półmisku z wędlinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 07.01.2012 16:15
fajny pomysł
Marzena34 17.09.2011 13:19
rewelacyjny pomysł
Iwona51
Iwona51 05.08.2011 10:24
dobre to
Tika4444 26.06.2011 11:08
orginalny pomysł
Motorek 16.04.2011 09:54
super
Robert10 15.04.2011 21:50
smakołyki
Danuta8 14.04.2011 13:07
super
eduszo
eduszo 14.04.2011 12:53
Smakowite
AgaS10 14.04.2011 12:39
exklusive:)
halinka1011 14.04.2011 11:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak