Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraki podprawiane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1500 g
śmietana 150 g
mąka przenna 20 g
tłuszcz 30 g
sól do smaku
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: buraki podprawiane

Umyte dokładnie buraki ugotować w skórkach zalewając wrzącą wodą.Gotować pod przykryciem.Gdy będą miękkie obrać ze skórek i zetrzeć na tarce.Do kubka ze śmietaną wsypać mąkę,dobrze rozetrzeć i wlać do buraków.Zagotować i doprawić solą ,cukrem i kwaskiem cytrynowym do smaku.Dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 14.04.2011 11:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak