Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowo bakaliowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 gram
woda 125 ml
cukier 440 gram
kakao 6 łyżek
mleko w proszku 500 gram
orzechy włoskie 10 dag
orzechy laskowe 10 dag
rodzynki 5 dag
herbatniki 2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowo bakaliowy

Wodę ,cukier i margarynę zagotować.Kakao i mleko w proszku wymieszać razem,po czym,ciągle mieszając,wlewać zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem.Do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki.Wymieszać.Formę keksową wyłożyć pergaminem,przełożyć do niej masę.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 02.05.2012 17:12
fajny
senninha 10.02.2012 07:10
nie jadłam, a widzę, że warto spróbować :)
romanrafal
romanrafal 18.01.2012 18:10
świetny
m1monika 29.11.2011 12:12
super
AgaS10 16.10.2011 16:43
podoba mi się:)
Magda60 20.09.2011 20:07
super
Magda60 20.09.2011 20:06
polecam
rosik93 06.09.2011 16:28
świetne
Małgorzata106 13.08.2011 20:41
pycha
Justa32 30.07.2011 11:08
mniam
Rique 22.07.2011 10:03
slodkie
Teresa19 15.07.2011 07:41
coś dobrego
smakoszek 09.07.2011 00:51
Pyszny
anja3107 17.05.2011 16:16
super
Krystyna32 21.04.2011 07:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak