Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła ze śliwek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 1 kg
cukier 10-15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła ze śliwek

Dojrzałe śliwki płucze się, usuwa pestki i smażymy we własnym soku. Następnie dodaje się cukier i wysmaża się w ciągu 2 albo 3 dni, aż powidło będzie odstawać od rondla. Gorące powidło wkładać do garnka kamiennego lub słoja i zapiekać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak